Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Boze agent bevrijdt hond uit snikhete auto bij Toverland

14-06-2021, 08.18 uur

Een wijkagent heeft zondag een hond moeten bevrijden uit een snikhete auto bij Toverland. Dat meldt de politie op Instagram. Bij het Noord-Limburgse attractiepark trof een agent een auto aan met een hond erin, in de bakkende zon.

"Onbegrijpelijk dat mensen nog steeds hun huisdier in een auto opsluiten met dit weer", klaagt de diender. Bij het bevrijden van de hond bleef het autoraam gespaard. "Het portier van de auto via een kiertje van het raam kunnen openen en het hondje uit de auto gehaald."

De politie benadrukt nogmaals hoe onverstandig het is om een hond in een auto te laten zitten tijdens - bijvoorbeeld - een dagje pretpark. "De temperatuur kan in een auto snel oplopen tot boven de 40 graden. Deze hitte is levensgevaarlijk voor honden, want zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt."

Hulphonden
De eigenaar van de hond heeft een proces-verbaal gekregen. Het dier maakt het goed. Toverland heeft geen voorzieningen voor honden, zoals een kennel. In het park zijn alleen blindengeleide- en hulphonden toegestaan.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be