Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling vervangt dansende schoentjes door oranje exemplaren

14-06-2021, 08.00 uur

De Efteling draagt het Nederlands elftal een warm hart toe. Ter gelegenheid van het Europees kampioenschap mannenvoetbal zijn de beroemde Rode Schoentjes in het Sprookjesbos tijdelijk vervangen door oranje exemplaren. Dat is te zien in een ludieke video op social media.

Het filmpje toont oranje Efteling-voetbalschoenen met twinkels erop. Dankzij magnetische onderdelen onder de neus maken de schoenen dezelfde beweging als de klassieke Rode Schoentjes.

"Wij zijn helemaal in ons nopjes voor vanavond", meldt de Efteling, verwijzend naar de eerste wedstrijd van Nederland op het EK. Die werd zondagavond met 3-2 gewonnen van Oekraïne. Op donderdag moet Nederland weer in actie komen, dan tegen Oostenrijk.

Anton Pieck
Het sprookje van De Rode Schoentjes, ontworpen door Anton Pieck, is al sinds 1953 te vinden in het Sprookjesbos. De bijbehorende pianomuziek komt van Jan van Oort.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be