Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disneyland Paris opent vernieuwde Cars-attractie

16-06-2021, 14.44 uur

Disneyland Paris opent deze week de vernieuwde attractie Cars Road Trip. De oude Studio Tram Tour in het Walt Disney Studios Park werd de afgelopen maanden getransformeerd tot een Cars-attractie, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilms van Pixar.

Bezoekers maken een rondrit langs verschillende Cars-personages, onder leiding van de vrouwelijke auto's Cruz Ramirez en Sally Carrera. Zij verschijnen op tv-schermen in de wagens. Lightning McQueen is te vinden bij de "grootste wielmoer ter wereld".

Takelwagen Mater toont een replica van de Eiffeltoren, gemaakt met oude auto-onderdelen. Het gevaarte wordt de I Fuel Tower genoemd. Ook Luigi, Guido en Filmore komen voorbij.

Vloedgolf
Hoogtepunt is een bezoek aan de zogenoemde Cars-tastrophe Canyon, waar passagiers een naschok meemaken. Dat gaat gepaard met schommelende bewegingen, vuureffecten en een enorme vloedgolf. Die scène was ook al onderdeel van de oude Studio Tram Tour uit 2002, toen onder de noemer Catastrophe Canyon.

De ingang van de attractie is verplaatst van themagebied Production Courtyard naar Toon Studio, aan de rand van Toy Story Playland. Daar werd een nieuw wandelpad aangelegd, met een nieuw stationsgebouw in de stijl van de beroemde Amerikaanse autoweg Route 66.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be