Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium komt met herbruikbaar alternatief voor kartonnen bekers

14-06-2021, 14.00 uur

Walibi Belgium probeert het gebruik van kartonnen bekers terug te dringen. Om het milieu te sparen, heeft het pretpark een duurzaam alternatief geïntroduceerd. Op meerdere plekken worden voortaan herbruikbare drinkbekers gehanteerd. Bezoekers betalen daar 1 euro borg voor.

Als ze de beker terugbrengen, ontvangen ze het bedrag terug. "En anders is het een herbruikbaar souvenirtje", vertelt een Walibi-voorlichtster aan Looopings. Er zijn momenteel vier verschillende exemplaren in omloop, waarvan één met een beeltenis van de nieuwe achtbaan Kondaa.

Kartonnen bekers zijn nog niet volledig verdwenen uit het park. "Maar dit is een stap in de goede richting", aldus de woordvoerster. "We proberen om steeds meer te werken met duurzaam materiaal. En het ziet er ook nog eens leuk uit."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be