Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Walygator in Frankrijk wil themapark worden: 'We hebben een vijfjarenplan'

12-06-2021, 20.11 uur

Het Franse pretpark Walygator Grand Est wil de komende jaren investeren in het vernieuwen van themagebieden. Dat vertelt directeur Laurent Muller in een interview op nieuwssite actu.fr. "We hebben een vijfjarenplan", zegt hij.

Walygator Grand Est opende in 1989 als een Smurfen-pretpark. Twee jaar later werd het Noord-Franse park overgenomen door de Walibi-groep. Sinds 2007 wordt de naam Walygator gehanteerd. Tegenwoordig hoort het park bij parkengroep Aspro. Er is al jaren sprake van veel achterstallig onderhoud.

Volgens Muller is het de bedoeling om Walygator Grand Est op te delen in vijf verschillende gedeeltes met de thema's ruimtevaart, dinosaurussen, avontuur, jungle en western. Sommige gebieden bestaan al.

Verwacht
"We waren ooit een themapark, toen werden we een attractiepark en nu wordt van ons verwacht dat we weer een themapark worden", legt de directeur uit. Concrete voorbeelden van geplande opknapbeurten geeft hij nog niet.

Het nieuwe seizoen van Walygator Grand Est startte vandaag. Vanwege corona zijn er voorlopig maximaal vijfduizend bezoekers per dag welkom. Sinds dit jaar heeft het park er een zusterpark bij: Walygator Sud-Ouest, het voormalige Walibi Sud-Ouest.

Meer Walygator Grand Est
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be