Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kabinet: kermissen mogen weer vanaf 30 juni

18-06-2021, 19.31 uur

Nederlandse kermissen zijn weer toegestaan vanaf woensdag 30 juni. Er gelden dan nog wel coronabeperkingen, zoals het houden van anderhalve meter afstand. Ook moet het bezoekersaantal gereguleerd worden.

Men hanteert een maximum van één persoon per 5 vierkante meter. Die regels vervallen overigens als de organisatie ervoor kiest om te werken met verplichte coronatests. Naar verwachting zal dat echter nergens het geval zijn.

Kermissen zijn onderdeel van de vierde stap in het openingsplan van het kabinet, die oorspronkelijk op de planning stond voor 21 juli. De versoepelingen gaan alleen door als het coronavirus onder controle blijft, maar op dit moment staan alle seinen op groen.

Zelftest
Kermispersoneel krijgt het advies om regelmatig een zelftest af te nemen. Bovendien zijn er lokale voorwaarden voor evenementen waar kermissen rekening mee moeten houden, zoals de beschikbare politie-, BOA- en OV-capaciteit.

Enkele grote Nederlandse zomerkermissen zijn al aangekondigd, waaronder die in Tilburg. Daar vindt van 16 tot en met 25 juli een afgeslankte versie van de beroemde Tilburgse kermis plaats, met afgesloten pleinen en minder attracties dan gebruikelijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be