Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Belgische illustrator maakt poster voor nieuw themagebied Phantasialand

13-06-2021, 10.05 uurBeeld: RideOnBlog.com

In Rookburgh, het nieuwe themagebied van Phantasialand, zijn bijzondere posters verschenen. Bezoekers komen in de buurt van flying coaster F.L.Y. op verschillende plekken affiches tegen die een fictief circus aanprijzen. Voor het retro-ontwerp was de Belgische illustrator Lars de Valk uit Antwerpen verantwoordelijk.

De Valk was met een collega betrokken bij de afwerkingsfase van Rookburgh. "Daar werden we opgemerkt door hoofdontwerper Eric Daman en projectmanager Annette Pieck", vertelt hij aan Looopings. "Toen Phantasialand mijn werk zag, kreeg ik de vraag of ik voor Rookburgh een circusposter kon maken."

De reclameposter in steampunkstijl prijst Circus Lenz aan, met als meest opzienbarende act The Human Cannonball. Te zien is hoe een acrobaat wordt afgeschoten door een stoomkanon. "Een ontwerp in zo'n stijl neemt best wel wat tijd in beslag", aldus De Valk. "Er gaat vooral veel tijd zitten in de details en het vinden van de juiste stijl."

Levendige stad
De posters moeten ervoor zorgen dat Rookburgh nog meer aanvoelt als "een levendige stad", legt De Valk uit. De ontwerper werd ook ingeschakeld voor het maken van twee andere posters in art-nouveau-sferen, op de grens van de themadelen Berlin en Mexico. Daar worden de actuele wachttijden van Phantasialand getoond.

Het Duitse pretpark is weer open sinds donderdag 10 juni. Rookburgh en de spectaculaire achtbaan F.L.Y. werden half september 2020 in gebruik genomen, al moesten de poorten anderhalve maand later alweer dicht vanwege het coronavirus.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be