Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Wilde vos zorgt voor angst in Zoo Antwerpen

10-06-2021, 19.28 uur

In Zoo Antwerpen loopt al maanden een wilde vos rond. Het is de Belgische dierentuin nog niet gelukt om het beest te vangen. Mogelijke prooien worden voorlopig extra beschermd.

Ongeveer een half jaar geleden kregen verzorgers de vos in het oog. Ze kwamen uitwerpselen tegen en vonden eenden, ganzen en duiven die door het beest waren gedood. Inmiddels is de vos ook op camerabeelden gezien.

Om kwetsbare dieren te beschermen heeft Zoo Antwerpen bij hun verblijven extra schrikdraad gespannen en gaas in de grond gegraven. Sommige soorten gaan 's avonds zelfs naar binnen om de vos geen kans te geven. Voor de beverrat gaan de maatregelen het verst. Die is tijdelijk verhuisd naar het gebouw van de nijlpaarden.

Lokken
De vos laat zich niet zomaar vangen. Pogingen om het beest te lokken, zijn tot op heden mislukt. Ook de speciale vallen weet hij vooralsnog feilloos te omzeilen.

Als het dierenpark de vos toch te pakken krijgt, wordt hij uitgezet in de natuur. Er zijn geen plannen om hem aan de collectie toe te voegen.

Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be