Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Video: Movie Park Germany voegt enorme King Kong toe aan nieuwe achtbaan

10-06-2021, 20.43 uur

De legendarische gorilla King Kong speelt een belangrijke rol in de Movie Park Studio Tour, de nieuwste attractie van Movie Park Germany. In één van de scènes van de overdekte rollercoaster staan passagiers oog in oog met de gigantische aap. Dat bleek tijdens een reportage van een Duitse tv-show.

Een verslaggeefster van tv-zender WDR mocht achter de schermen kijken bij de achtbaan, die binnenkort opengaat. Daarbij kwam de enorme King Kong-animatronic uitvoerig in beeld. Ondertussen gaf projectleider en creatief directeur Manuel Prossotowicz over wat bezoekers straks kunnen verwachten.

"King Kong was het eerste decorstuk dat we gebouwd hebben, 8 meter hoog", aldus Prossotowicz. "We hebben de hele achtbaan en darkride daar omheen gebouwd." In totaal komen er twaalf verschillende scènes met speciale effecten. "Er gebeurt ontzettend veel."

Lanceringen
Movie Park Studio Tour is een familieachtbaan van fabrikant Intamin, met twee lanceringen - voor- en achteruit - en een draaiplatform. De decors werden gebouwd door de Nederlandse firma P&P Projects. "We hebben ons best gedaan om het echte Hollywood-gevoel naar Bottrop-Kirchhellen te brengen", zegt de projectleider.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be