Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

Video: Plopsa opent nieuw zwemparadijs van 25 miljoen euro

10-06-2021, 09.57 uur | Reacties

De Plopsa Group heeft het nieuwe waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit officieel geopend. Het zwemparadijs was al maanden af, maar vanwege de coronaregels konden bezoekers tot nu toe alleen baantjes trekken. Nu zijn alle waterattracties in gebruik.

Het eerste Plopsa-waterpark opende in 2015, bij pretpark Plopsaland De Panne. Nu is er voor het eerst geĆÆnvesteerd in een losstaand zwembad, dat geen onderdeel is van een attractiepark. Het 25 miljoen euro kostende complex staat in het teken van Studio 100-karakters Maya de Bij en Bumba.

Het waterpark bestaat uit een 25-meterbad, drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, waterspeelplaatsen, een peuterbad, bubbelbaden, een buitenbad met een ligweide en een sauna. Er wordt gerekend op zo'n 400.000 bezoekers per jaar.

Taalgrens
De ingang van Plopsaqua bevindt zich pal op de taalgrens. Daarom vond de opening plaats in het bijzijn van Vlaams minister-president Jan Jambon, Waals minister-president Elio Di Rupo, burgemeester van Landen Gino Debroux, burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette en Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof.

Opvallend is dat de naam van het park op twee manieren gecommuniceerd wordt: in Vlaanderen wordt gesproken over Plopsaqua Landen-Hannuit, terwijl in Walloniƫ de Franstalige variant Plopsaqua Hannut-Landen wordt aangehouden. Er zijn ook twee verschillende logo's.Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be