Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Compagnie des Alpes

Mede-eigenaar Pairi Daiza koopt Walibi-aandelen

09-06-2021, 17.15 uur

De mede-eigenaar van dierentuin Pairi Daiza, Marc Coucke, koopt voor 10 miljoen euro aandelen in Compagnie des Alpes. Dat is het moederbedrijf van pretparken als Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

Coucke is een grote naam in de Belgische vrijetijdsindustrie. Sinds 2015 is hij voor 30 procent eigenaar van Pairi Daiza, de grootste dierentuin van de Benelux. Ook bezit Coucke 83 procent van de aandelen van SnowWorld, een keten van indoor skipistes. Daarnaast probeert de zakenman het Waalse stadje Durbuy om te toveren tot toeristenoord. Hij exploiteert daar onder meer een golfbaan en het recreatiepark Adventure Valley.

Coucke had al 50.000 aandelen Compagnie des Alpes in zijn portefeuille. Hij profiteert nu van een kapitaalverhoging. Het bedrijf is door de coronacrisis diep in de schulden beland. Door nieuwe aandelen uit te geven hoopt men uit het dal te klimmen.

Dividend
Omdat het volgens Compagnie des Alpes nog wel even duurt voor de markt is hersteld, hoeft Coucke niet direct op een enorm dividend te rekenen. Bestaande partners krijgen echter een stevige korting op de prijs van nieuwe aandelen. Het is dus vooral een investering voor de toekomst.

Meer Compagnie des Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be