Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lego Discovery Centre Brussels

Eerste Legoland-pretpark van België opent in Brussels winkelcentrum

09-06-2021, 11.33 uur

In de Belgische hoofdstad Brussel komt een overdekt Lego-attractiepark te liggen. Winkelcentrum Docks Bruxsel wordt uitgebreid met een Legoland Discovery Centre. De opening moet plaatsvinden in de zomer van 2022. Ondertussen wordt ook gesproken over de komst van een volwaardig Legoland-attractiepark naar de Belgische stad Charleroi.

Berichten over de bouw van een groot Legoland-park in België kwamen in september vorig jaar naar buiten. In maart bevestigde eigenaar Merlin Entertainments de plannen. Nu blijkt dat er ook gewerkt wordt aan een kleinschalig overdekt Lego-pretpark.

Legoland Discovery Centres bestaan doorgaans uit een winkel, een restaurant, een miniatuurstad, een 4D-bioscoop en Lego-speelgebieden, soms aangevuld met mechanische attracties als een darkride. Er bestaan al vestigingen in het Verenigde Koninkrijk en Duitsland. Binnenkort opent een Discovery Centre in Scheveningen.

Winkelpand
In Brussel wordt het attractieparkje gerealiseerd in een winkelpand van 3100 vierkante meter. Bezoekers hoeven dan ook geen achtbanen en waterbanen te verwachten. Wel komen er games en virtualreality-belevingen.

Merlin Entertainments en Portus Retail, de uitbater van Docks Bruxsel, hebben een principeakkoord bereikt over het Discovery Centre in Brussel. Na de coronacrisis wordt een definitieve beslissing genomen over het grote park in Charleroi.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Lego Discovery Centre Brussels
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be