Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Reusachtige kruisboog bij vernieuwde achtbaan Avonturenpark Hellendoorn

07-06-2021, 18.23 uur

Bij Balagos, de vernieuwde achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn, is een enorm decorstuk geplaatst. In de buurt van de oranje rollercoaster staat nu een reusachtige kruisboog van vijf meter lang. "Daarmee kunnen onze gasten de draak onder schot houden", vertelt een woordvoerder.

De boog verscheen op de oude plek van het huisje van Roodkapje. Dat was één van de laatste overblijfselen van de oude Sprookjestuin van Hellendoorn, geopend in 1956. Het bouwwerk werd afgelopen winter gesloopt.

Balagos is de nieuwe naam van achtbaan Tornado, geopend in 1990. De coaster werd afgelopen winter voorzien van nieuwe treinen met heupbeugels in plaats van schouderbeugels. Bovendien werd de baan geverfd. Naast de attractie is nu een vastgetekende draak te vinden.



Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be