Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Leeuwen blijven definitief in Artis: particulieren schenken nieuw verblijf

07-06-2021, 12.43 uur

Twee anonieme partijen schieten Artis te hulp met een enorme donatie voor een nieuw leeuwenverblijf. Dankzij die financiële steun kunnen de leeuwen definitief in de Amsterdamse dierentuin blijven. Dat heeft Artis zojuist naar buiten gebracht.

Begin dit jaar werd bekend dat de geliefde dieren moesten vertrekken, omdat er geen geld was voor een broodnodig nieuw verblijf. De drie leeuwen - twee vrouwen en één mannetje - zouden verhuizen naar Zoo de La Palmyre in West-Frankrijk. Het transport stond al gepland toen het Franse dierenpark plotseling liet weten dat er toch geen plek was voor de beesten.

Nu is er alsnog een oplossing gevonden dankzij twee gulle particuliere schenkers. "Zij gaan het nieuwe leeuwenverblijf financieren", meldt Artis in een persbericht. "Met deze historische schenking is het vertrek van de dieren nu definitief afgewend."

Droom die uitkomt
Het nieuwe onderkomen voor de leeuwen - tien keer zo groot als het huidige verblijf - wordt de komende jaren gerealiseerd. Er is nog geen openingsjaar bekend. "We zijn beide partijen ontzettend dankbaar, door deze unieke en historische schenking leveren zij een enorme bijdrage aan de toekomst van Artis", zegt directeur Rembrandt Sutorius. Hij noemt het "echt een droom die uitkomt".

De directeur benadrukt dat de beroemde dierentuin nog niet uit de financiële zorgen is. "Zelfs na deze historische schenking kijkt Artis tegen een tekort aan van ongeveer 18 miljoen euro", zegt hij. Er is dan ook nog steeds extra geld nodig. "Hiervoor blijven we in gesprek met de gemeente Amsterdam en de rijksoverheid."

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be