Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Grote onderhoudsbeurt voor attractie Toverland: tot begin juli dicht

08-06-2021, 13.09 uurBeeld: @toverlandfans

Eén van de attracties in Toverland is de komende weken buiten gebruik voor een grote onderhoudsbeurt. De Wirbelbaum, een tollend reuzenrad met draaiende gondels in het overdekte themagebied Wunderwald, staat voorlopig stil. Waarschijnlijk duren de werkzaamheden tot begin juli, meldt een woordvoerder aan Looopings.

De timing is opvallend, aangezien de attractie het afgelopen half jaar gesloten was vanwege de coronamaatregelen. Bij de heropening van de Nederlandse pretparken op 19 mei mocht de Wirbelbaum in eerste instantie ook niet open, omdat de tollende boom zich bevindt in een binnenlocatie.

Volgens de voorlichter gaat het wel degelijk om gepland onderhoud. "Daarbij wordt de gehele constructie in detail gecontroleerd", zegt hij. "Er was geen sprake van een defect, of iets dergelijks."

Haarscheurtjes
In 2018 en 2019 was de attractie ook al maandenlang gesloten, toen wel vanwege technische problemen. Er werden haarscheurtjes aangetroffen in de constructie. Eind 2019 zijn verschillende onderdelen vervangen, waaronder één van de zes armen.

De Wirbelbaum, gebouwd door de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln, opende in 2005 als Twist & Turn. Het gevaarte bevindt zich naast de bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be