Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Video: Zweeds attractiepark opent nieuwe darkride van 14 miljoen euro

08-06-2021, 18.08 uur | Reacties

Het Zweedse pretpark Liseberg heeft een nieuwe darkride in gebruik genomen: Underlandet. In de 14 miljoen euro kostende familieattractie maken bezoekers een tocht door een ondergronds konijnenhol. De decors zijn van Nederlandse makelij: ze werden geproduceerd door de firma P&P Projects uit Someren.

Een YouTube-video toont hoe de rit verloopt. Het transportsysteem - met draaiende karretjes - komt van de Italiaanse fabrikant Gosetto. Voor de bewegende figuren werd het Amerikaanse bedrijf LifeFormations ingeschakeld.

Underlandet staat in het teken van de mascottes van Liseberg: groene konijnen. Bij de attractie wordt gewerkt met een virtuele wachtrij. Bezoekers kunnen via de Liseberg-app een plek in de rij reserveren.

Coronaregels
Eigenlijk had de opening vorig jaar plaats moeten vinden, maar vanwege de strenge Zweedse coronaregels is het park in 2020 op geen enkele dag open geweest. Sinds 3 juni 2021 mag Liseberg eindelijk weer bezoekers ontvangen.Meer Liseberg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be