Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park opent grootste waterspeelplaats van Duitsland: Svalgurok

03-06-2021, 23.31 uur

In Rulantica, het waterparadijs van Europa-Park, is vanaf dit seizoen de grootste waterspeelplaats van Duitsland te vinden. Anderhalf jaar na de opening van het waterpark werd het buitengedeelte uitgebreid met twee nieuwe themagebieden: Svalgurok en Snorri Strand.

Svalgurok bestaat uit negen waterglijbanen en een enorme kantelende emmer. De glijbanen, gebouwd door de Canadese firma ProSlide, kregen de namen Falrok, Isrok, Slalomrok, Spiralrok, Skiprok, Vragrok, Stormrok, Istapprok en Vågorrok.

Vågorrok is een dubbele glijbaan. In Stormrok belanden badgasten in een grote trechter. Rulantica heeft een Scandinavisch thema, dat ook in het nieuwe gebied terugkomt.

Zandkasteel
Het naastgelegen Snorri Strand is een gebied voor de allerkleinsten, met enkele kleinschalige waterspeeltoestellen. Een enorm zandkasteel met Rulantica-mascotte Snorri - een paarse inktvis - torent boven het kindergedeelte uit.

Rulantica werd vandaag heropend na een maandenlange coronasluiting. Svalgurok en Snorri Strand zijn alleen toegankelijk tijdens het zomerseizoen. Ook nieuw is de beleving Snorri Snorkling VR, met virtual reality onder water. Daar moeten aparte tickets voor gekocht worden, voor 6 euro per persoon.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be