Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen

Schildpad met gewrichtsontsteking kan weer bewegen dankzij skateboard

02-06-2021, 18.37 uur

Het Duitse dierenpark ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen heeft heugelijk nieuws. De 24-jarige schildpad Helmuth lijdt aan schouderartritis, maar kan dankzij een op maat gemaakt skateboard toch weer zelfstandig bewegen.

Afgelopen januari bleek dat de honderd kilo wegende Helmuth zijn schild niet meer kon optillen. Toen de orthopedisch technicus Ulrich Schade dat hoorde, besloot hij een skateboard voor het dier te maken.

Een afgietsel van het buikpantser diende als mal voor een plastic kuip waar Helmuth in kan liggen. Daar werden vervolgens wielen onder gezet, zodat hij met zijn pootjes kan peddelen. Om te voorkomen dat de schildpad wegglijdt, lopen er banden over het schild.

Fysiotherapeuten
Er waren verschillende sessies nodig om de wielen precies op de juiste hoogte af te stellen. Fysiotherapeuten leerden Helmuth vervolgens hoe hij met het skateboard om moet gaan. Inmiddels kruipt de schildpad weer vrolijk door zijn verblijf.

Omdat hij nu meer beweegt dan voorheen, zijn Helmuths spieren veel sterker geworden. Het dier kan zelfs over kleine heuveltjes klimmen. Ook zijn humeur is er volgens de verzorgers erg op vooruitgegaan.Meer ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be