Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Binnen twee uur van Frankfurt naar Europa-Park dankzij nieuwe treinverbinding

02-06-2021, 12.16 uur

Europa-Park is voortaan beter bereikbaar per trein. Bezoekers van het Duitse attractiepark kunnen sinds deze week gebruikmaken van de hogesnelheidstrein EuroCity tussen Frankfurt en Milaan, die nu dagelijks stopt op station Ringsheim.

Dat treinstation ligt op zo'n 5 kilometer van Europa-Park. De trein die om 08.01 uur in Frankfurt vertrekt, arriveert om 09.53 uur in Ringsheim. Om 16.42 uur vertrekt de trein in de tegenovergestelde richting. Die is om 18.44 uur in Frankfurt.

"De EuroCity-Express biedt de optimale aankomstmogelijkheid voor onze hotelgasten", laat Europa-Park weten. Het pretpark heeft jaren moeten strijden voor een betere treinverbinding. Om de reismogelijkheid meer bekendheid te geven, wordt de naam van treinstation Ringsheim omgedoopt tot Ringsheim/Europa-Park.

Coronacrisis
Eigenlijk had de tussenstop in Europa-Park al in december 2020 een feit moeten zijn. Door de coronacrisis ging dat niet door. Het park was tussen 2 november en 21 mei dicht.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be