Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe muziek in Toverland: 'Westerse en oosterse magie'

02-06-2021, 09.20 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

Toverland introduceert een nieuwe soundtrack. In het overdekte themagebied Land van Toos is vanaf komend weekend andere muziek te horen, gecomponeerd door de firma IMAscore. Het Duitse bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor de muziek in de overige vijf gebieden van Toverland: Port Laguna, Avalon, Ithaka, Wunderwald en Magische Vallei.

Nu zijn dus alle parkdelen voorzien van IMAscore-deuntjes. Voor het Land van Toos koos men voor twee verschillende stijlen. "We hebben de westerse magie en de oosterse magie, maar het is één thema", vertelt ontwerper Peter van Holsteijn.

"Datzelfde thema herhaalt zich met verschillende instrumenten. Zodat er veel meer rust en eenheid in de ruimte ontstaat." In een aflevering van de Toverland-podcast Betoverd is alvast een voorproefje te horen, vanaf 31 minuten. Het vernieuwen van de muziek hangt samen met meer aanpassingen in het Land van Toos.

Advocaat
De oude soundtrack van componist Maarten Hartveldt verdwijnt. Vorig jaar werd bekend dat Hartveldt een rechtszaak heeft gewonnen, waardoor hij meer geld moet krijgen voor het gebruik van zijn muziek. Volgens zijn advocaat gaat het om tienduizenden euro's.

Toverland kiest er nu dus voor om het werk van Hartveldt volledig te vervangen. In september vorig jaar deed Europa-Park hetzelfde. Daar draaide muziek van Hartveldt bij de interactieve darkride Abenteuer Atlantis. De Efteling heeft de parkmuziek van Hartveldt al in 2017 weggehaald.


Meer Attractiepark Toverland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be