Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet nieuw sprookjesverhaal De Redders van Ruigrijk op YouTube

31-05-2021, 15.19 uur

De Efteling heeft een YouTube-video uitgebracht waarin het nieuwe sprookjesverhaal De Redders van Ruigrijk verteld wordt. Het sprookje, bedacht door de vorig jaar overleden schrijver en presentator Marc de Hond, gaat over een jongen die niet kan lopen en een meisje dat niet kan zien.

Vandaag verscheen het verhaal in de vorm van een prentenboek, een voorleesboek en een tactiel prentenboek voor kinderen met een beperking. "Hierbij zijn de illustraties voelbaar en wordt de tekst zowel in drukletters als in braille weergegeven", legt de Efteling uit.

Voor het dertien minuten durende filmpje werden de illustraties uit het boek geanimeerd. Rolstoelridder Rutger werkt samen met zijn blinde buurmeisje Ella om de bewoners van Ruigrijk te verlossen van de boosaardige tweekoppige draak Naga.

Speelbos
De publicatie van De Redders van Ruigrijk hangt samen met de officiële opening van het nieuwe speelgebied Nest, waar De Hond ook aan meegewerkt heeft. Het speelbos is vanaf vandaag voor iedereen toegankelijk.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be