Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Binnenverblijven Ouwehands Dierenpark waren open ondanks coronaregels

31-05-2021, 22.04 uur

Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft bezoekers toegelaten tot de binnenverblijven in het park, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. Het kabinet eist dat pretparken en dierentuinen binnenlocaties gesloten houden, als onderdeel van de coronaregels. Toch waren in de dierentuin tot vandaag bijvoorbeeld het overdekte Aquarium, het Afrikahuis en het Orihuis geopend.

Ook de overdekte speeljungle RavotAapia en gorillaverblijf Gorilla Adventure waren open, bevestigt directeur Robin de Lange aan Looopings. Hij spreekt over "een misverstand". "Eén van onze duty managers heeft de binnenlocaties geopend, maar we moeten natuurlijk nog even wachten. Dit had niet gehoeven en gemoeten."

Hoe kon de miscommunicatie ontstaan? "De regels zijn lastig, want het beleid verandert haast met de dag. We zijn een half jaar dicht geweest en moeten steeds snel schakelen." Van een risico was volgens De Lange in ieder geval geen sprake. "Want ook binnen hield iedereen anderhalve meter afstand en werden mondkapjes gedragen. We weten dat het veilig is. Maar regels zijn regels."

Aquarium
Ouwehands Dierenpark is sinds donderdag 20 mei weer open voor het grote publiek. Op zaterdag 5 juni worden het Aquarium, het Afrikahuis, het Orihuis, RavotAapia en Gorilla Adventure alsnog heropend. Dan mogen Nederlandse attractie- en dierenparken ook de binnenlocaties in gebruik nemen.











Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be