Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen heropent vernieuwde Enterprise

02-07-2021, 11.30 uur

Eén van de spectaculairste attracties van Attractiepark Slagharen is weer open. Wie durft, kan vanaf vandaag een ritje maken in de Enterprise. De thrillride uit 1977 werd de afgelopen maanden opgeknapt in samenwerking met onderhoudsbedrijf Most Revisie. Ook het uiterlijk veranderde.

Zo zijn de spanten, de ton en het hekwerk nu goud in plaats van turquoise. Andere onderdelen werden bordeauxrood. Op de gondels verschenen stickers in westernstijl, met sterren en de term State Trooper.

"Verder is er niet-destructief onderzoek uitgevoerd op de assen en werd de elektra grotendeels vernieuwd", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De fundering is vernieuwd, alle verbindingen zijn gecontroleerd en voorzien van nieuwe bouten en lagers."

Tweehonderd ton
De middenbouw werd in eigen beheer verwijderd en vernieuwd. "Om dat gedeelte eruit te kunnen tillen, is een kraan ter plaatse geweest van maar liefst tweehonderd ton", weet de voorlichtster.

De Enterprise is niet de enige attractie in Slagharen die afgelopen winter gerenoveerd werd. Ook de nostalgische draaimolen Gallopers onderging een grote onderhoudsbeurt.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be