Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Moeder van autistische jongen mishandeld in Spaans pretpark

28-05-2021, 17.11 uur | Reacties

In het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid is onlangs een 38-jarige vrouw mishandeld. Ze sprak een man aan die haar autistische zoon had beledigd en werd vervolgens naar de grond gewerkt. De moeder verloor daarbij het bewustzijn.

Omdat de 11-jarige Jimmy aan autisme lijdt, kreeg hij van Parque Warner een blauwe armband. Daarmee hoefden de jongen en maximaal drie vrienden minder lang te wachten voor attracties.

Het ging mis bij de hangende achtbaan Batman: Arkham Asylum. Een veertiger vroeg waarom Jimmy die armband had. Het antwoord beviel hem blijkbaar niet. "Ja ja, ik ben ook een mongool zoals jij", schamperde de man. Na de rit vertelde Jimmy aan zijn moeder, die niet in de attractie durfde, wat hem was overkomen.

Paniek
Toen ze later een show bezochten, ging het heerschap bij hen in de buurt zitten. Jimmy raakte in paniek en riep "Daar is de slechte man!". Na afloop riep zijn moeder hem ter verantwoording. De man begon te duwen en werkte de vrouw tegen de grond. Ze kwam daarbij op haar gezicht terecht en verloor het bewustzijn.

Ze moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrouw, die last had van een gespleten lip, een bloedneus, blauwe ogen en een hoofdwond, won advies in bij een hulporganisatie voor mensen met autisme. Op hun aanraden deed ze aangifte van het voorval. De zaak komt binnenkort voor de rechter.

Meer Parque Warner Madrid
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be