Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken in Duitsland gaan weer open: dit zijn de openingsdata

02-06-2021, 17.37 uur

Steeds meer pretparken in Duitsland kunnen het nieuwe seizoen eindelijk beginnen. Nagenoeg alle grote attractieparken hebben een openingsdatum bekendgemaakt. Omdat elke Duitse deelstaat werkt met eigen regels en voorwaarden, zijn er grote onderlinge verschillen.

Dat geldt ook voor de coronamaatregelen ter plekke. Sommige parken werken met verplichte toegangstests, andere parken niet. In sommige parken moeten bezoekers overal een mondkapje dragen, terwijl andere parken dat alleen eisen in wachtrijen en overdekte ruimtes.

Bovendien zijn de openingsvoorwaarden en regels in Duitsland gekoppeld aan de lokale en regionale coronacijfers. Als het aantal besmettingen stijgt, kunnen de maatregelen aangescherpt worden of moeten pretparken zelfs weer dicht. Wie op zoek is naar de actuele maatregelen voor een specifieke bestemming, kan dan ook het beste officiële website van het park in de gaten houden.

Donderdag
Heide Park mocht op 1 mei het spits afbijten als eerste attractiepark van Duitsland, gevolgd door Serengeti-Park op 11 mei. Europa-Park is sinds 21 mei weer toegankelijk. Morgen - donderdag 3 juni - openen ook Fort Fun Abenteuerland, Freizeitpark Plohn, Eifelpark Gondorf en Wunderland Kalkar.

Op vrijdag 4 juni start het seizoen van Movie Park Germany. Zaterdag 5 juni is de openingsdag van zusterpark Belantis en Plopsa's Holiday Park. Opvallend is dat Holiday Park niet gaat werken met toegangstests. Daarover werd onlangs een rechtszaak aangespannen. Schwaben Park mag op dinsdag 8 juni weer bezoekers ontvangen. Phantasialand en Legoland Deutschland openen op donderdag 10 juni.

Legoland
Erlebnispark Tripsdrill, Skyline Park en Bayern-Park gaan uit van een opening op vrijdag 11 juni. Hansa-Park verwacht vrijdag 18 juni weer open te kunnen. Freizeit-Land Geiselwind wacht noodgedwongen tot begin juli.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be