Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany werkt toe naar heropening op 4 juni

28-05-2021, 06.00 uurBeeld: @promenadefotos

Movie Park Germany hoopt over een week weer open te kunnen gaan. Dat valt te lezen in een interne memo die algemeen directeur Thorsten Backhaus naar medewerkers heeft gestuurd. Daarin wordt vrijdag 4 juni genoemd als openingsdatum.

De heropening gaat alleen door als de regionale en lokale coronacijfers het toelaten. Daarbij wordt gekeken naar het aantal nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen. Die zogeheten incidentiewaarde moet in de stad Bottdrop en de deelstaat Noordrijn-Westfalen onder de 50 blijven.

"Na het afwegen van de voor- en nadelen hebben we besloten om voor deze openingsdatum te gaan, onder het motto 'no risk, no fun'", schrijft Backhaus. "Alle voorbereidingen in het park zijn nu gefocust op deze datum, dus we moeten de handen uit de mouwen steken."

Nieuwe achtbaan
Movie Park smeekt de overheid al maanden om weer open te mogen. Toch komt de beslissing sneller dan verwacht. "We hadden graag wat meer tijd gehad. De nieuwe regelgeving heeft ons erg verrast." Op donderdag 3 juni worden medewerkers getraind en attracties getest. Overigens blijft de nieuwe achtbaan Movie Park Studio Tour nog even dicht.

De kans is groot dat Movie Park Germany, net als andere pretparken in Duitsland, zal moeten werken met toegangstests. In dat geval mogen bezoekers alleen naar binnen als ze een negatieve uitslag van een coronatest kunnen tonen. Ondanks die extra drempel overheerst bij Backhaus het optimisme. "Het wachten is eindelijk voorbij, het licht aan het einde van de tunnel is bereikt."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be