Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Demonstratie met kermisexploitanten in Hilversum

28-05-2021, 18.15 uurBeeld: @kermisfm

Nederlandse kermisexploitanten hebben vandaag opnieuw gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid. Ze blijven het oneerlijk vinden dat pretparken al wel open mogen, terwijl kermissen waarschijnlijk nog weken of maanden moeten wachten.

Nadat in maart al gedemonstreerd werd in Amsterdam, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Weert en Apeldoorn, vond de protestactie dit keer plaats op het Marktplein in Hilversum. Er waren zo'n honderd kermisondernemers bij aanwezig. Sommige van hen namen hun vrachtwagen mee. Er werden speeches voorgedragen en protestvideo's afgespeeld op een led-scherm.

Op aandringen van PVV-leider Geert Wilders en VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans beloofde demissionair premier Mark Rutte onlangs te kijken of het mogelijk was om kermissen eerder te openen dan gepland. Hij deed echter geen concrete toezeggingen.

Doodsteek
De organisatoren van het protest hopen dat er vanavond goed nieuws voor ze komt tijdens de persconferentie van het kabinet. Zo niet, dan kan dat volgens hen de doodsteek voor de kermisbranche betekenen. Er wordt nagedacht over meer demonstraties.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be