Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland onder vuur op Twitter vanwege temperatuurcheck

27-05-2021, 12.36 uur

Corona-sceptici en complotdenkers vallen Walibi Holland aan op social media. Een Twitter-bericht over warmtebeeldcamera's bij de ingang van het pretpark roept honderden boze reacties op. Hoewel de camera's er al meer dan een jaar hangen en al meermaals in het nieuws kwamen, is er nu plotseling woede en verontwaardiging bij tegenstanders van het coronabeleid.

Walibi controleert sinds vorig jaar de lichaamstemperatuur van alle bezoekers om coronabesmettingen te voorkomen. In de voorwaarden staat dat personen met verkoudheidsklachten niet welkom zijn. Bij koortsverschijnselen - een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger - komt er een gesprek. Als er inderdaad klachten zijn, wordt een gast geweigerd en kan een gekocht ticket verplaatst worden naar een andere datum.

Twitter-account BLCKBX plaatste gisteren een screenshot van de webpagina van Walibi waarop het concept van de warmtebeeldcamera's wordt uitgelegd. Dat leverde een stroom aan furieuze commentaren op.

Angstzaaiers
Een greep uit de honderden reacties: "Doe niet zo achterlijk Walibi, stelletje angstzaaiers", "Belachelijk deze onzin", "Dikke vinger voor Walibi", "Ik vond Walibi toch al niks, nu wil ik er zeker niet meer heen" en "Bedankt voor de aankondiging, we gaan dus niet naar Walibi".

De boze Twitter-gebruikers denken Walibi financieel te kunnen raken door voortaan weg te blijven, met reacties als: "Dat is dan een boycot", "Succes met je faillissement Walibi", "Boycotten dat park, bij faillissement zal ik er geen traan om laten", "Dus nooit meer naar Walibi", "Mag hopen dat jullie failliet gaan zo snel mogelijk!" en "Dat ze maar snel failliet mogen gaan".

Noord-Korea
Een aantal sceptici trekt de vergelijking met de strenge coronamaatregelen in China en Noord-Korea. Ook wordt door een hoop mensen beweerd dat Walibi de privacywet overtreedt met de temperatuurcontrole. Sommigen vinden dat Walibi om die reden voor de rechter gesleept moet worden.

Ondanks alle commotie heeft Walibi zelf nog niets van zich laten horen op Twitter. Het park voelt geen behoefte om zich in de online discussie te mengen, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Persoonsgegevens
"Walibi probeert met een pakket van maatregelen een veilige omgeving voor gasten te creëren", verduidelijkt de voorlichtster. "De warmtecamera's zijn één van die maatregelen. Er worden geen persoonsgegevens of beelden van onze gasten opgeslagen. Bij een te hoge temperatuur zullen we een controlegesprek met je aangaan om te kijken of je klachten hebt."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be