Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Video: zo werkt de vrijevaltoren in Attractiepark Slagharen

27-05-2021, 11.47 uur

In een nieuwe video van YouTube-kanaal Theme Park Science wordt de vrijevaltoren van Attractiepark Slagharen onder de loep genomen. Presentator Danny van der Weel zoekt antwoord op de vraag: val je sneller als je zwaarder bent?

Daarvoor worden verschillende proeven gedaan met de 40 meter hoge Free Fall in Slagharen. Ondertussen geeft ingenieur Jurnan Schilder van de Universiteit Twente uitleg over luchtweerstand en de techniek achter de attractie.

Dat verhaal wordt aangevuld met computeranimaties van de toren. Van der Weel mag ook plaatsnemen op het bakje dat de gondel tientallen meters omhoog brengt. Dat levert bijzondere beelden op van een plek die normaal gesproken verborgen blijft voor bezoekers.

Italiaans
De Free Fall van Slagharen, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri Group, opende in 2003. Per rit is er plek voor twaalf personen. Er geldt een minimumlengte van 140 centimeter. De attractie bevindt zich aan de rand van het Fonteinplein, in de buurt van de hoofdingang.Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be