Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-show Raveleijn vanaf 1 juni weer te zien

30-05-2021, 12.24 uur

Bezoekers van de Efteling kunnen vanaf komende week weer kijken naar Raveleijn. De paardenshow keert op dinsdag 1 juni terug na een afwezigheid van vijf en een halve maand. Vanwege de coronacrisis draait voorlopig nog wel een alternatieve versie van de voorstelling, net als vorig jaar.

De Efteling presenteerde in juli 2020 een aangepaste Raveleijn-show met een andere verhaallijn. Daarbij gaat het niet meer over het bevrijden van de magische stad, maar over het trainen van ruiters. Verschillende onderdelen werden wegbezuinigd, waaronder de confrontatie met de vuurspuwende mechanische draak Draconicon.

Voorheen duurde Raveleijn ruim twintig minuten. De uitgeklede productie was al na elf minuten voorbij. Na felle kritiek is de show even later wel lichtelijk aangepast. Zo werden de stemmen van de personages opnieuw ingesproken en zijn de vechtscènes vernieuwd.

Wijzigingen
Het is nog niet duidelijk of er dit jaar opnieuw wijzigingen zijn toegepast. Raveleijn wordt geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou. In februari was te zien hoe Nederlandse ruiters in Frankrijk getraind werden voor de Efteling-show.

Vanwege de beperkte capaciteit moet een bezoek aan Raveleijn vooraf gereserveerd worden. Dat kan door in de officiële Efteling-app een digitale Boarding Pass te selecteren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be