Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Gouverneur boos op Walibi Belgium vanwege openen binnenattracties

25-05-2021, 09.39 uurBeeld: @parcalex

De gouverneur van de provincie Waals-Brabant is niet blij met Walibi Belgium. Het pretpark in Waver besloot afgelopen zaterdag op eigen houtje enkele binnenattracties te openen, terwijl dat van de overheid niet mag. Provinciegouverneur Gilles Mahieu denkt er het zijne van.

Bezoekers van Walibi Belgium konden zaterdag onverwachts madhouse Het Paleis van de Geest en darkride Popcorn Revenge betreden. De volledig overdekte achtbaan Psyké Underground is al sinds 8 mei toegankelijk.

Pretparken in België mochten eerder deze maand weer open onder strenge voorwaarden. Eén daarvan was dat binnenlocaties, met uitzondering van souvenirwinkels en toiletten, dicht zouden blijven. Walibi Belgium neemt die regel in de praktijk met een korrel zout, tot grote frustratie andere Belgische attractieparken.

Woedend
Nu mengt ook gouverneur Gilles Mahieu zich in de discussie. In een korte reactie aan verschillende regionale kranten in Wallonië laat hij weten "woedend" te zijn dat het park zich niet aan de regels houdt. Bij RTL Info vult hij aan: "Dit is een ernstige situatie. Ik heb de gerechtelijke autoriteiten op de hoogte gebracht wegens overtreding van de regels zonder ministeriële toestemming." Mahieu houdt Walibi de komende dagen naar eigen zeggen scherp in de gaten.

Een Walibi-woordvoerster beweert dat Het Paleis van de Geest en Popcorn Revenge slechts beperkt open waren als "testfase van ons veiligheidsprotocol". Autoriteiten hadden geen toestemming gegeven voor die test: er vond vooraf geen overleg plaats. Nadat er online ophef ontstond, zijn de attracties weer gesloten. Psyké Underground is echter nog wel operationeel.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be