Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt bezoekers: moet er een nieuw sprookje komen over minderheden?

25-05-2021, 11.16 uur | Reacties

De Efteling wil van bezoekers weten of er behoefte is aan een nieuw sprookje over minderheden. Dat blijkt uit een enquête die naar Efteling-liefhebbers is gestuurd. Eén van de opvallendste vragen gaat over de mogelijkheid om een inclusief sprookje toe te voegen aan het Sprookjesbos.

"Een nieuw sprookje zou een minderheid in de schijnwerpers moeten zitten", luidt de stelling die gedeponeerd wordt in de enquête. Deelnemers kunnen vervolgens aangeven of ze het daarmee eens zijn of niet. De antwoordmogelijkheden zijn: helemaal oneens, oneens, neutraal, eens, helemaal eens en geen mening.

Het Sprookjesbos, geopend in 1952, telt nu dertig verschillende vertellingen. Bijna allemaal staan ze in het teken van witte personages. Wellicht wil de Efteling daar op termijn verandering in brengen, door te kiezen voor meer diversiteit en een meer accurate weerspiegeling van de maatschappij.

Verbeterpunten
Ook de stelling "Ik kan me makkelijk identificeren met de personen in de sprookjes" komt voorbij in het onderzoek. Verder gaat de vragenlijst over mogelijke verbeterpunten in het Sprookjesbos en de toevoeging van interactieve elementen. De enquête werd verspreid door de Raad der Wijzen, het onderzoekspanel van de Efteling.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be