Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium houdt zich niet aan de regels: binnenattracties toch open

22-05-2021, 15.34 uurBeeld: Theme Park Channel

Walibi Belgium neemt het niet zo nauw met de overheidsregels voor binnenattracties. Al sinds de opening van het pretpark is de volledig overdekte achtbaan Psyké Underground gewoon toegankelijk. Vandaag ging Walibi nog een stapje verder door ook madhouse Het Paleis van de Geest en darkride Popcorn Revenge open te stellen. Branchegenoot Plopsa reageert verbaasd en teleurgesteld.

In België mogen - net als in Nederland - binnenattracties voorlopig niet open. Om die reden is in Plopsaland bijvoorbeeld Het Bos van Plop dicht. Bellewaerde houdt onder andere de grotendeels overdekte achtbaan Huracan dicht, Bobbejaanland sloot onder meer achtbaan Revolution. Walibi Belgium neemt de overheidsregels kennelijk minder serieus.

Daar kunnen bezoekers al weken een ritje maken in de binnenachtbaan Psyké Underground. Hoe kan dat? "De wachtrij bevindt zich in openlucht en de attractie wordt bovendien verlucht", luidt de uitleg van een Walibi-woordvoerster.

Testfase
Vandaag werden bezoekers plotseling ook binnengelaten bij Het Paleis van de Geest en darkride Popcorn Revenge. Hoe legt Walibi die beslissing uit? De voorlichtster spreekt over een "testfase van ons veiligheidsprotocol". De attracties waren naar verluidt open "voor een beperkt publiek".

"We zijn tevreden van het resultaat van deze testfase, die nu afgelopen is. De twee attracties zijn dus niet meer toegankelijk." Waarom het veiligheidsprotocol vandaag getest moest worden, is niet duidelijk. Beide attracties waren vorig jaar ook al open in coronatijd, toen de regel voor binnenattracties nog niet van kracht was.

Eigen initiatief
Bovendien vond de test niet plaats op verzoek van de veiligheidsautoriteiten. "Het gebeurde op eigen initiatief", geeft de Walibi-woordvoerster toe. Psyké Underground is nog open.

Steve Van den Kerkhof, directeur van de Plopsa-parken, snapt er niets van. "Ik vind dit zeer vreemd en betreurenswaardig", laat hij desgevraagd weten. "De Vlaamse pretparken houden zich allemaal perfect aan de regels. Dat men er in Waver voor kiest om de regels te negeren, is zeer slecht voor de reputatie van onze hele branche."

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be