Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp opent nieuw flamingoverblijf

22-05-2021, 08.38 uur

Diergaarde Blijdorp heeft een nieuw flamingoverblijf geopend. Bij de historische entree van het Rotterdamse dierenpark is nu een grote volière te vinden met maar liefst 121 Europese flamingo's. Tegelijkertijd werd het aangrenzende voorplein vernieuwd.

Er is een waterpartij, een broedpoel en een grasgebied. "Het water loopt geleidelijk over naar een dieper gedeelte", meldt Blijdorp in een persbericht. "Voor het eerst zie je de flamingo's nu ook echt zwemmen. Hun vrolijke gesnater is tot ver in de omtrek te horen."

De dierentuin heeft de oorspronkelijke groep van 71 flamingo's uitgebreid met dieren uit Burgers' Zoo, Safaripark Beekse Bergen en Odense ZOO in Denemarken. Verder zijn er eenden ondergebracht, afkomstig van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert. Dankzij de netconstructie kunnen de dieren niet meer wegvliegen. Bovendien hebben vossen, reigers en meeuwen nu geen toegang meer tot het verblijf.

Nestelen
Met een beetje geluk kan het park over een tijdje jonge flamingo's verwelkomen. "We hopen dat de dieren zich veilig genoeg voelen om te gaan nestelen." Het laatste jong in Blijdorp werd in 2005 geboren.

Momenteel kunnen bezoekers alleen nog langs de volière lopen. Zodra de landelijke maatregelen tegen de vogelgriep zijn opgeheven, kan men ook door het verblijf wandelen. Blijdorp is sinds 19 mei open voor abonnementhouders. Vanaf 25 mei zijn alle dagbezoekers welkom.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be