Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nieuwe audiotour met interactieve telefoons in Wildlands Emmen

23-05-2021, 12.45 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een interactief element toegevoegd. Op verschillende plekken in het dierenpark zijn sinds afgelopen week telefoons te vinden, die af en toe rinkelen. Als ze worden opgenomen, klinkt een educatief verhaal over de klimaatwerelden van Wildlands.

Zo kunnen bezoekers een eigen audiotour volgen. Er hangen in totaal acht telefoons: twee in themagebied Nortica, drie in Serenga en drie in Jungola. "Ook als ze niet rinkelen, kunnen gasten wel de voicemails afluisteren", vertelt een woordvoerster. "Hierop horen ze extra informatie."

In Nortica draait het om onderzoek naar de natuur, in Serenga om zorgen voor de natuur en in Jungola om samenleven met de natuur. "Elke telefoon is te bedienen en er zijn verschillende fragmenten. Dat maakt het lekker educatief."

Nepwinkel
Bij de uitgang van de tropische kas Rimbula is ook een nepwinkel ingericht, met voorbeelden van duurzame producten. "En aan de telefoon klinkt daar informatie over het kappen van het regenwoud voor de palmolie-industrie. Je hoort als bezoeker welke gevolgen dat voor de natuur heeft en wat je er bijvoorbeeld zelf aan kan doen."Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be