Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: felle kleuren en verfspetters in vernieuwd Walibi-gebied Exotic

21-05-2021, 23.22 uur

Het vernieuwde themagebied Exotic in Walibi Holland is af. Na een grote opknapbeurt staat het parkdeel in het teken van graffiti, glitters, exotische dieren en verfspetters. Het pretpark koos voor een mengelmoes van stijlen, met één terugkomende factor: felle kleuren.

Zo is wildwaterbaan El Rio Grande nu gedecoreerd als een schildersbedrijf, onder de noemer Rio Grande Custom Paint Shop. Op decorstukken rond de attractie staan exotische motieven met wilde dieren. Opgestapelde verfblikken verraden dat er net schilders aan het werk zijn geweest.

De dieren komen ook terug op de zijkanten van de bootjes en vlaggen langs de baan. In de ontwerpen zijn wel wat foutjes geslopen. Zo wordt als openingsjaar steevast 1991 genoemd, terwijl de attractie stamt uit 1994. Ook is de term 'High Quality' op verschillende borden verkeerd gespeld.

Discobal
Hoedenmolen Los Sombreros werd aangekleed in glitterstijl. Bovenop de attractie staat nu een grote discobal. De façade van horecacomplex Haciënda, centraal gelegen op het Exotic-plein, werd voorzien van andere kleuren en een nieuw logo. Opvallend is een enorme muurschildering van de opengesperde mond, met de tekst 'Sweetiepie'.

Wie naar het toilet gaat, kan een nieuw disco-effect ontdekken. Midden op het plein staan groene containers die fungeren als plantenbakken. De oude Mexicaanse entreepoort naast botsauto's Mini Taxi's is blijven staan. Het is de bedoeling dat daar de komende tijd klimop tegenaan groeit.

Grote druppels
Bij hangende achtbaan Condor kregen het voorplein en het stationsgebouw een opfrisbeurt. Het schilderwerk moet uitlopende verf voorstellen, met grote druppels. Nieuwe roze treinen zorgen voor een iets comfortabelere ritbeleving dan voorheen, al is de rollercoaster nog altijd verre van soepel. Het baanverloop bleef gelijk.

Verder staan er twee nieuwe entreepoorten in het gebied: een enorme oosterse boog met spiegeltjes aan de kant van reuzenrad La Grande Roue en een simpel logo tussen twee cactussen aan de kant van Game Street. Een pleintje met een fontein en bankjes werd omgevormd tot een grasveldje met een plantenbak.

Volgend jaar
In het verleden had het parkdeel een Mexicaans thema. De ingrijpende transformatie is onderdeel van een project dat Festivalization wordt genoemd, waarbij Walibi langzaam maar zeker wordt aangekleed in festivalsferen. Eerder kwamen de gebieden Main Street, Wilderness en Speed Zone al aan de beurt. Volgend jaar volgt Zero Zone.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be