Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland past wachtrijen aan vanwege nieuwe coronaregel

19-05-2021, 21.22 uur

De nieuwe coronaregel die pretparken verbiedt om binnenattracties te openen, vraagt om creatieve oplossingen. Toverland heeft verschillende wachtrijen moeten aanpassen zodat attracties met overdekte wachtrijen tóch open kunnen. Zo zijn de rijen van achtbaan Fenix, bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn en waterbaan Expedition Zork verplaatst.

De entree van Fenix bevindt zich nu direct bij de ingang van themagebied Avalon. Bezoekers lopen via het linkergedeelte van het gebied naar de voormalige buitenwachtrij, die uitkomt bij een stalen trap. Vervolgens betreden ze het station via een zijdeur.

Op die manier kan de binnenwachtrij overgeslagen worden. Voor rolstoelers is een ingang gecreëerd aan de andere kant van Avalon. Wie een ritje wil maken in Maximus' Blitz Bahn, kan daarvoor terecht bij de uitgang van lanceerachtbaan Booster Bike. Daar loopt een nieuw pad richting een zij-ingang van de grote hal Wunderwald.

Wachtplein
De wachtrij van wildwaterbaan Djengu River begint tegenover souvenirwinkel Vallerlei. Bij Expedition Zork, aan de rand van Wunderwald, werd een heus wachtplein aangelegd.

Andere binnenattracties, waaronder familieachtbaan Toos-Express en zweefmolen Djinn, blijven dicht. In totaal zijn achttien attracties operationeel. De entreeprijs is niet aangepast. Voorlopig geldt de regel met betrekking tot binnenlocaties tot 9 juni.

Foodcourt
Omdat de overdekte eetgelegenheid Waldstube dicht moet blijven, fungeert foodcourt Katara Plaza in het themadeel Magische Vallei nu als de belangrijkste horecalocatie. Op drukke dagen gaat ook het terras van bedieningsrestaurant The Flaming Feather open.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be