Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Puy du Fou moet boete betalen vanwege ernstig ongeluk in paardenshow

20-05-2021, 12.49 uur

Het Franse themapark Puy du Fou moet een geldboete betalen vanwege een ernstig ongeluk. Een stuntruiter raakte in 2011 zwaargewond tijdens de voorstelling Le Secret de la Lance. Volgens de rechtbank was er bij de paardenshow sprake van "hardnekkige veiligheidsproblemen".

Daarom wordt het park veroordeeld voor het in gevaar brengen van anderen, onopzettelijke verwondingen en het overtreden van de veiligheidsvoorschriften. Het slachtoffer raakte verlamd. Na het ongeval zijn er wijzigingen aangebracht aan de opzet van de show.

Puy du Fou verdedigde zich in de rechtszaal door te benadrukken dat er in dertig jaar tijd slechts twee serieuze ongelukken hebben plaatsgevonden. Desondanks werd een boete van 75.000 euro opgelegd, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk.

Celstraf
Een toenmalige collega van het slachtoffer, die betrokken was bij het incident, stond ook terecht voor onopzettelijke verwondingen. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Le Secret de la Lance is tot op de dag van vandaag te zien.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be