Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt pizza's door churros bij Baron 1898

26-05-2021, 18.08 uur

De Efteling heeft het assortiment van het horecapunt bij Baron 1898 aangepast. Bij 't Melkhuysje, gelegen onder de 30 meter hoge liftheuvel van de achtbaan, zijn voortaan churros te koop. De zoete gefrituurde deegstengels kwamen in plaats van pizza's.

Tijdens de coronasluiting kreeg 't Melkhuysje een andere opzet. Op het menu staan voortaan churros in verschillende smaken. De standaardvariant met kaneelsuiker kost 4 euro. Voor de toevoeging van slagroom betalen bezoekers 55 eurocent.

Andere toppings - Nutella, karamelsaus en warme witte chocolade - kosten 75 eurocent per stuk. Verder introduceert de Efteling de Goudstaafspecial, met karamelsaus, warme witte chocolade en gouden musketspikkels, voor 5,50 euro.

Souvenirbeker
Ook de milkshakes werden vernieuwd. Die zijn er in de smaken vanille, aardbei en chocolade. Daarnaast is er een wisselende seizoenssmaak, op dit moment ananas. De shakes op basis van softijs kosten 3 euro in een normale beker en 4,50 euro in een souvenirbeker van Baron 1898.

Het thema van 't Melkhuysje hangt samen met de goudmijn van Baron 1898: mijnwerkers moesten vroeger melk drinken om stof en roet uit het lichaam te krijgen. Ook de nieuwe churros sluiten volgens de Efteling aan bij het mijnthema. Die worden namelijk "als goudstaven in een mijnkarretje geserveerd", zo laat het park weten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be