Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Domper op feestvreugde: Julianatoren dicht vanwege stroomstoring

19-05-2021, 17.07 uur

De heropening van Julianatoren in Apeldoorn is vandaag niet vlekkeloos verlopen. Het kinderpretpark mocht woensdagochtend weer open na een maandenlange coronasluiting, maar bezoekers kwamen rond 15.15 uur voor een onaangename verrassing te staan: de stroom viel uit.

Daardoor kwamen alle attracties stil te staan, vertelt directeur Jeroen Buter aan Looopings. "We hebben de attracties moeten evacueren", zegt hij.

Een geluk bij een ongeluk was dat de trein van de achtbaan zich niet op het hoogste punt bevond. "We konden de mensen daar met behulp van een steiger laten uitstappen." In het reuzenrad was slechts één gondel gevuld. "En zij zaten nog beneden, dus dat ging ook goed."

Kabelbaan
De kabelbaan en de helikopters bleken lastiger te ontruimen. Uiteindelijk is iedereen veilig met beide benen op de grond beland. Omdat niet duidelijk was wanneer de storing verholpen zou worden, heeft het park de poorten gesloten.

Aanwezige bezoekers hebben van Julianatoren een vrijkaartje ontvangen om later nog eens terug te komen. "We konden niet eens softijsjes uitdelen, want zonder stroom kunnen we niets." Waarschijnlijk werd de storing veroorzaakt door werkzaamheden in de buurt, waarbij een kabel is geraakt.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be