Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen wil kaal entreeplein aanpassen: nieuwe dieren en meer groen

19-05-2021, 20.29 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft plannen voor een grote opknapbeurt van het entreeplein. Nu oogt het zogeheten Kompasplein nog behoorlijk kaal, met een hoop bestrating en een kiosk in de vorm van een enorm kompas. Daar moet binnenkort verandering in komen.

Er werd een nieuwe opzet bedacht, met beplanting, terrasjes, waterpartijen én een dierenverblijf. "Zo worden gasten direct meegenomen in een andere belevingswereld, met speeltoestellen en direct zicht op apen en andere dieren", meldt de provincie Drenthe in een persbericht.

De renovatie gaat uiteraard een hoop geld kosten. "Vanwege de coronacrisis worden veel investeringen uitgesteld, maar de aanpak van de entree duldt geen verder uitstel", vindt de provincie. Daarom wordt er een financiële bijdrage beschikbaar gesteld.

Omzetstijging
Het is de bedoeling om 625.000 euro in het project te steken. Wildlands denkt dat de aanpassingen een jaarlijkse omzetstijging van 160.000 euro kunnen opleveren.

"Het belang van Wildlands voor de gehele provincie Drenthe is groot, vanuit zowel economisch als maatschappelijk perspectief", benadrukt gedeputeerde Henk Brink. Wildlands heeft voor tientallen miljoenen euro's aan leningen uitstaan bij de gemeente. Daarom heeft de overheid een flinke vinger in de pap bij belangrijke beslissingen die Wildlands neemt.

Topparken
De herinrichting van het Kompasplein zou in het voorjaar van 2022 afgerond moeten zijn. "Op deze manier is het park écht af en doet het in niets onder voor andere topparken in Nederland en zelfs in Europa", denkt de provincie.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be