Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Italiaanse lobby blijkt succesvol: pretparken mogen eerder open

20-05-2021, 17.04 uur

De acties van de Italiaanse pretparken hebben hun vruchten afgeworpen. Attractieparken in Italië kregen onlangs te horen dat ze pas op 1 juli open mochten, veel later dan andere sectoren. Vorige week kwamen mascottes en medewerkers samen in Rome om te protesteren tegen het overheidsbeleid.

Ook werd er een petitie gestart. De massale razernij had effect, want inmiddels is duidelijk dat de pretparken eerder open kunnen dan gepland. Bekende Italiaanse trekpleisters als Gardaland, Mirabilandia, Leolandia en Movieland openen nu op dinsdag 15 juni.

MagicLand wacht tot zaterdag 19 juni. Gardaland presenteert op 15 juni ook meteen het nieuwe Legoland Water Park, dat eigenlijk vorig jaar al af had moeten zijn. Mirabeach, het waterpark van Mirabilandia, opent wel pas op 1 juli.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be