Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland vindt oplossing voor openen van achtbaan Xpress

19-05-2021, 19.07 uur

Walibi Holland heeft een manier gevonden om de achtbaan Xpress: Platform 13 te openen. Het was nog even spannend of de attractie operationeel zou zijn bij de heropening van het pretpark op vrijdag. Binnenlocaties moeten immers gesloten blijven.

De wachtrij en het station van Xpress zijn volledig overdekt. Walibi zegt de rollercoaster toch in te kunnen zetten dankzij het digitale reserveringssyteem Fast Lane. "Met behulp van de virtuele wachtrij kunnen onze gasten buiten wachten in plaats van binnen", reageert een woordvoerster.

De overdekte wandeltocht naar het station toe wordt gezien als "een noodzakelijke doorlooplocatie". Wel wordt Xpress voorlopig later op de dag in gebruik genomen, om samenscholing te voorkomen. De attractie ligt in de buurt van de entree van het park. Medewerkers wachten met het openen van de coaster tot de drukte daar geweken is.

Merlin's Magic Castle
Alleen draaiend huis Merlin's Magic Castle en virtualreality-beleving NeuroGen gaan niet open. NeuroGen was vorig jaar ook al dicht, omdat het gebruik van VR-brillen in coronatijd lastig te combineren is met de strenge hygiëne-eisen.

De coronaregel voor binnenlocaties geldt vooralsnog tot 9 juni. Walibi Holland opent de poorten op vrijdag 21 mei. Dan is ook het vernieuwde themagebied Exotic toegankelijk. De online entreeprijs varieert tussen 29 en 38 euro per dag, afhankelijk van de verwachte drukte.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be