Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland heropent met achttien attracties: entreeprijs blijft gelijk

17-05-2021, 14.58 uurBeeld: @promenadefotos

Toverland heeft bekendgemaakt welke attracties open kunnen bij de seizoensstart op woensdag 19 mei. Dat zijn er in totaal achttien, waaronder vier achtbanen en twee waterbanen. Het kabinet eist dat binnenattracties voorlopig gesloten blijven. De twee overdekte themagebieden Wunderwald en Land van Toos zijn dus in principe niet toegankelijk.

Waterbaan Expedition Zork en bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn gaan wel open. De ingang van die attracties bevindt zich in de Wunderwald-hal. Toverland zorgt in beide gevallen voor een nieuwe buitenwachtrij. "De bezoekers komen dus alleen in de hal om in en uit te stappen", legt een woordvoerster uit.

Ook bij achtbaan Fenix is een nieuwe buitenwachtrij aangelegd, zodat de binnenwachtrij overgeslagen kan worden. Bezoekers betreden het stationsgebouw tijdelijk via een deur in de buurt van de remmen.

Djengu River
Ook open vanaf woensdag: Merlin's Quest, Dwervelwind, Waku Waku, Coco Bolo, Tolly Molly, Djengu River, Booster Bike, Exploria Magica, Paarden van Ithaka, Scorpios, Troy, Arthur's Tournament Training, Fort Boreas, het Kletterparcours en het Dwaalhof.

Wel buiten gebruik zijn de attracties Toos-Express, Villa Fiasko, Wirbelbaum, Alpenrutsche, Djinn, Drakenslangen, Theekopjes, Toverhuis, Karussell, Truukjes, Vliegend Tapijt, Klimhoed, Klokhuis en Kletterabenteuer.

Entreeprijs
Hoewel een aanzienlijk deel van het park afgesloten zal zijn, blijft de toegangsprijs van Toverland gelijk. "We vinden dat we deze entreeprijs ook waard zijn met alleen de buitenattracties", aldus de voorlichtster. Het Limburgse attractiepark hanteert wisselende tarieven, afhankelijk van de bezoekdag. De entreeprijs varieert dit jaar tussen 31 en 36 euro. Online wordt tot 7 euro korting gegeven.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be