Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park gaat vrijdag weer open, maar wel met toegangstests

18-05-2021, 10.44 uur

Europa-Park heeft goed nieuws: aanstaande vrijdag - 21 mei - gaat het grootste attractiepark van Duitsland weer open. Officieel moeten Duitse pretparken nog gesloten blijven, maar Europa-Park heeft een uitzonderingspositie dankzij een samenwerking met de overheid.

Het park wordt gebruikt als een zogeheten modelproject van het ministerie van Sociale Zaken, in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Freiburg. Er zal gewerkt worden met toegangstests: bezoekers van 6 jaar en ouder moeten een negatieve uitslag van een coronatest laten zien, of een goedgekeurd vaccinatiebewijs.

Men accepteert alleen officiële PCR-testresultaten van maximaal 24 uur oud, in combinatie met een identiteitsbewijs. Het is de bedoeling dat bezoekers zich elders laten testen. "Voor zeer uitzonderlijke gevallen is er ter plaatse een gering aantal testopties beschikbaar, maar afhankelijk van de drukte kunnen de wachttijden extreem lang zijn", waarschuwt Europa-Park. Buitenlanders betalen voor een test een toeslag van 22,90 euro exclusief btw.

Pinksterweekend
Een eis voor de heropening was dat het aantal coronabesmettingen in het district Ortenau zeven dagen lang laag genoeg zou zijn. Dat blijkt nu inderdaad het geval, waardoor de openingsplannen voor het pinksterweekend doorgezet kunnen worden. Er wordt in eerste instantie gewerkt met een zeer beperkte capaciteit.

Waterwereld Rulantica blijft nog even dicht. VR-attractie Yullbe gaat wel open, net als de themahotels inclusief restaurants en bars, de Europa-Park-camping en het Camp Resort. Het dragen van een medisch mond- en neusmasker is verplicht in overdekte ruimtes, wachtrijen en attracties.

Phantasialand
Het Zuid-Duitse pretpark is al dicht sinds 2 november vorig jaar. Concurrenten als Phantasialand, Movie Park Germany en Holiday Park hebben nog geen zicht op een openingsdatum. Naast Europa-Park, gelegen in Baden-Württemberg, zijn ook verschillende attractieparken in de deelstaat Nedersaksen toegankelijk. Zij profiteren van afwijkende regionale wetgeving.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be