Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kabinet wil kijken naar eerdere opening kermissen

13-05-2021, 18.58 uur

Er gloort een klein beetje hoop voor de Nederlandse kermiswereld. Het demissionaire kabinet gaat kijken of kermissen kunnen worden toegevoegd aan de derde stap van het openingsplan. Die is op zijn vroegst begin juni aan de orde.

Kermissen worden gezien als vergunningsplichtige evenementen. Die zitten in stap vier en mogen waarschijnlijk pas weer vanaf eind juni.

PVV-leider Geert Wilders wil dat kermissen per direct weer toegestaan worden. Omdat ze zich in de buitenlucht afspelen, is het besmettingsrisico volgens hem nihil. Hij kreeg steun uit onverwachte hoek. "Je zou de kermis ook kunnen zien als de Efteling, ook al is de Droomvlucht dan niet open", stelde waarnemend VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans.

Routekaart
Ze vroeg haar partijleider Mark Rutte of kermissen naar stap drie van de routekaart kunnen verhuizen. Hermans diende daar vervolgens een officiële motie voor in, die ook is ondertekend door Wilders.

Rutte begrijpt de argumenten en gaat kijken wat mogelijk is. Hij waarschuwde wel direct dat er mogelijk juridische struikelblokken zijn. Als er voor kermissen een uitzondering wordt gemaakt, willen andere evenementen waarschijnlijk ook naar stap drie.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be