Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Slapen in een bijenkorf: eerste ontwerpen van nieuwe Plopsa-hotels

18-05-2021, 10.07 uur

Na de komst van het allereerste Plopsa Hotel bij Plopsaland De Panne heeft de Plopsa Group de smaak te pakken. Achter de schermen worden plannen gemaakt voor de bouw van meer themahotels. Looopings kan als eerste ontwerpen laten zien van hotels gepland voor Plopsa Coo in België en Plopsa's Holiday Park in Duitsland.

Op de tekeningen is een lobby te zien die werd vormgegeven als een enorme bijenkorf. Studio 100-figuur Maya de Bij gaat daar ongetwijfeld een belangrijke rol spelen. Het exterieur heeft een wat klassieker uiterlijk.

Met het toevoegen van een hotel aan Plopsa Coo gaat een langgekoesterde wens van directeur Steve Van den Kerkhof in vervulling. "Het zou fantastisch mooi zijn om daar te kunnen slapen met zicht op de waterval en op het stuwmeer", vertelde hij in 2019.

Tachtig kamers
Over de bouw van een hotel bij Holiday Park wordt ook al sinds 2019 gesproken. Toen kondigde Van den Kerkhof aan een tachtig kamers tellend hotelcomplex te willen neerzetten op de voormalige locatie van de attractie Tabalugas Abenteuer.

Het Plopsa Hotel in De Panne, dat deze maand openging, bestaat uit 117 kamers, een groot restaurant, twee bars en verschillende vergaderzalen. De lobby oogt als een grote operazaal. Er was een investering van zo'n 25 miljoen euro mee gemoeid.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be