Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland werkt toe naar seizoensstart op vrijdag 21 mei

11-05-2021, 19.57 uur

Walibi Holland hoopt op vrijdag 21 mei weer open te kunnen gaan. Dat heeft het pretpark zojuist bekendgemaakt naar aanleiding van de coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Volgens het openingsplan van het kabinet kunnen attractie- en dierenparken weer open op woensdag 19 mei, onder strikte voorwaarden.

De definitieve beslissing over de versoepelingen valt pas op maandag 17 mei. Walibi heeft enkele dagen nodig om het park te kunnen opstarten. Daarom wordt toegewerkt naar een seizoensstart op de vrijdag erop. Het park zal dan geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Vanavond werd ook duidelijk dat alle binnenlocaties in de parken - met uitzondering van toiletten en winkels - voorlopig gesloten moeten blijven. Walibi kan virtualreality-beleving NeuroGen en draaiend huis Merlin's Magic Castle om die reden niet aanbieden. Of lanceerachtbaan Xpress operationeel zal zijn, wordt nog bekeken.

25 oktober
Eigenlijk zou het Walibi-seizoen beginnen op 2 april. Door de strenge coronamaatregelen van de overheid moest dat moment meermaals worden uitgesteld. Het attractiepark is sinds 25 oktober vorig jaar dicht. Blijven slapen in vakantiepark Walibi Village is al wel mogelijk.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be