Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Podcast: Dennis Bots regisseerde Efteling-attracties, een Walibi-film en een vliegsimulator

18-05-2021, 15.48 uurBeeld: @promenadefotos

Regisseur Dennis Bots heeft talloze speelfilms en tv-series op zijn naam staan, maar ook een hoop bijzondere projecten uit de pretparkwereld. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van verschillende Efteling-attracties én de grote vliegsimulator This is Holland in Amsterdam. In de Looopings Podcast neemt Bots de luisteraar mee achter de schermen.

Zo vertelt hij over de ontwikkeling van Efteling-sprookjes als Het Meisje met de Zwavelstokjes en Sneeuwwitje, waarvoor hij onder andere de filmbeelden verzorgde. Welke trucjes paste hij toe en tegen welke problemen liep hij aan? Ook haalt hij herinneringen op aan zijn werk voor De Vliegende Hollander en PandaDroom. Wat kon er achteraf gezien beter?

Verder was hij actief voor Walibi Holland: Bots regisseerde in 2008 de korte horrorfilm Eddie The Movie, bedoeld om halloweenmascotte Eddie de Clown onder de aandacht te brengen. Daarnaast werd Bots gevraagd om de film voor vliegsimulator This is Holland te maken. Dat bleek allesbehalve eenvoudig. In de 56 minuten durende podcast legt hij uit wat de grootste obstakels bleken te zijn.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo, Stitcher, Overcast, Podcast Addict, Castro, Podtail en TuneIn.
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be