Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbranche vreest vergeten te worden: 'Bereid de vergunning voor'

12-05-2021, 14.40 uur

De Nederlandse kermisbranche vreest buiten de boot te vallen nu er versoepelingen zijn aangekondigd voor pretparken en dierentuinen. Voor het organiseren van een kermis is een vergunning nodig. Die wordt nu, vanwege alle onzekerheid, op veel plekken niet verleend. Daarom doet de kermiswereld een dringende oproep aan het kabinet en de gemeentes.

Het vergunningstraject voor een kermis neemt doorgaans zes tot tien weken in beslag, waarschuwen Ondernemend Nederland, kermisbond Bovak en de Nederlandse Kermisbond in een gezamenlijk persbericht. Die kostbare tijd kan de sector nu niet missen, zeggen ze.

"Daarom vragen de bonden aan het kabinet, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en gemeentebesturen om de vergunning voor de kermis reeds voor te bereiden", aldus de brancheorganisaties. "Als de coronamaatregelen het weer toelaten, dan kan de kermis op gepaste wijze direct open."

Belasting
Volgens de kermisbonden brengt het openen van kermissen een hoop voordelen met zich mee. "Kermisondernemers hoeven minder aanspraak te maken op regelingen van de overheid, omdat zij weer omzet draaien. De overheid ontvangt weer belasting uit de kermisbranche. En Nederland kan een groot deel van de kermisbranche behouden, omdat de meeste ondernemers niet failliet zullen gaan."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be